BN Bank – forbrukslån som kortsiktig investering

bn-bank

BN Bank er en av de nye ”moderne” bankene som fullt og helt har droppet bankfilialer for å minimere kostnadene og kunne tilby en god rente. Banken har satset på å kunne tilby et totalprodukt med både kredittkort, brukskonto, sparing og ulike former for lån for å kunne tiltrekke seg nordmenn som har lyst til å bytte fra sin gamle bank og over til noe helt nytt. Blant annet prøver BN Bank å lokke til seg kunder ved å skrive at ”i BN Bank får du nær dobbelt så høy rente på sparekonto som i DNB”, noe som tilsier at de virkelig sikter etter å ta opp kampen med de største bankene i Norge.

En annen fordel ved å benytte seg av BN Bank er deres gode og billige kredittkorttjenester. Som kunde i banken har man nemlig gebyrfrie uttak i minibank verden over, noe som faktisk er ganske unikt i norsk målestokk.

Forbrukslån opp til 270,000 kroner

BN Bank tilbyr også forbrukslån til norske personer mellom 23 og 65 år. De skriver på nettsidene sine at lånene deres ofte blir søkt om fra personer som trenger penger til oppussing, det å kjøpe hvitevarer eller refinansiering som følge av gammel kredittkort- eller forbrukslånsgjeld. Alt dette kan banken nemlig være med på å støtte opp om.

Banken scorer høyt på å ikke utsette kundene for aggressiv markedsføring, men heller å rådføre dem til å tenke seg nøye om før man tar opp et slikt lån. De skriver blant annet at forbrukslån kun er beregnet for personer som har en fast inntekt, men som vil være villig til å betale en høyere rente for å midlertidig bedre sin likviditet. Videre nevner de også at man bør ha en ”god økonomisk selvdisiplin” for å ta opp lån uten sikkerhet. Mange nordmenn velger å søke om forbrukslån som en kjapp utvei til å komme seg ut av økonomisk trøbbel som følge av et langvarig overforbruk, noe som naturligvis vil etter en stund ende opp i større problemer.

Men det finnes også en del gode grunner til å søke forbrukslån hos BN Bank – i hvert fall i følge banken selv. Her nevnes rask behandlingstid, gode priser på gebyrer, en fornuftig effektiv rente og opptil 10 års total nedbetaling av lånet. Rammene for usikret lån virker egentlig ganske fornuftige, men det er først når vi sammenligner disse vilkårene opp mot andre bankers vilkår at man ser hvor fornuftig totalpakken faktisk er.

Hvis man skal sette BN Bank opp mot andre banker og sammenligne dem, så kan det nevnes at maksimal lånesum på 270,000 kroner er forholdsvis lavt. De som aktivt bruker en høy lånesum som en del av markedsføringen sin vil gjerne kunne tilby lån opptil en halv million kroner i forbrukslån. Veldig mange banker tilbyr også refinansiering som en del av forbrukslåntjenesten sin, men her skal BN Bank ha et pluss for å tilby denne tjenesten. Det kan også virke som at banken har tidligere hatt problemer med folk som ikke har klart å innfri lånet i tide, noe som gjør at de nærmest setter opp en varseltrekant i det man skal inn og lese om hvilke vilkår de kan tilby.

Burde man søke om forbrukslån hos BN Bank?

Banken skiller seg verken særlig positivt eller negativt ut i forhold til andre banker. Når man søker om forbrukslån, så gjelder det ofte å innhente tilbud fra flere banker for å kunne vite at man får et tilbud som faktisk gjenspeiler den kredittvurderingen man fortjener. Det er egentlig ingen grunn til å overse BN Bank når man skal søke forbrukslån, men heller ingen nødvendighet å inkludere dem dersom man utelukkende skal innhente lånetilbud fra en håndfull banker.