Sparebank1 forbrukslån

sparebank1-forbrukslan

Sparebank1 hører til blant de store bankene i Norge. Men i motsetning til DNB, Nordea og andre større banker, så er Sparebank1 en sammenslutning av 16 mindre banker fordelt over hele landet. De kan tilby alle typer banktjenester til både private og bedrifter, her i blant utlån. Uansett om du trenger et lån til ny bolig, bil eller et forbrukslån, så kan banken hjelpe deg med dette. Når det gjelder forbrukslån, så er det heller ingen forskjell på et slikt lån om du søker hos et finansieringsselskap eller hos Sparebank1. Den eneste en er prisen og betingelsene på lånet, men dette vil uansett variere fra bank til bank. Hos Sparebank1 kan du søke om forbrukslån på inntil kr 250 000, og du kan bruke lånet til det du selv bestemmer deg for å bruke det til. Det eneste som interesserer banken, er at du betaler de lånte pengene tilbake og overholder betalingsplanen.

Kan det lønne seg med et forbrukslån?

Om det kan lønne seg å ta opp et forbrukslån kommer an på mange ting. Skal du bruke et forbrukslån til å kose deg, dra på shopping eller en ferietur, så er svarer at det antagelig ikke kan lønne seg. Alt kan selvsagt ikke gjøres opp i penger alene, men å bruke lån til å kose seg har aldri vært noen god løsning. Men skal du bruke et lån til finansiere en oppussing hjemme, bytte ut nedslitte møbler, kjøpe nye hvitevarer, som er strømbesparende, eller legge nytt tak, så er det en fornuftig løsning. Selvsagt hadde det vært bedre å bruke av dine oppsparte midler, men det er de færreste som har mulighet til å spare opp til så store beløp og da blir et forbrukslån ofte løsningen som folk flest velger. Som nevnt kan du låne inntil kr 250 000 hos Sparebank1 og du kan betale lånet tilbake over ti år. Dette betyr at du kanskje må betale litt mer hver måned på et lån fra denne banken enn hos banker og finansieringsselskaper som tilbyr 15 års nedbetaling. Men til gjengjeld vil du få et rimeligere lån da renten kun løper i ti år fremfor i 15 år.

Hva koster det å låne penger hos Sparbank1?

Renten på et forbrukslån er en del høyere enn på f.eks. et boliglån. Dette skyldes at du ikke stiller noen sikkerhet for denne typen lån, og dermed må banken ta seg betalt for den risikoen de tar ved å låne ut pengene. Med et boliglån eller billån har banken sikkerhet og da kan de tilby en lavere rente siden risikoen for tap blir vesentlig mindre. Hvor mye du må betale i rente for et forbrukslån hos Sparebank1, kommer an på resultatet av den vurderingen banken foretar når du søker om lån. Her vil banken se på økonomien din og ut fra denne bestemme hvor mye du må betale i rente. Utover renter må du også betale et månedlig termingebyr og ved opprettelse av lånet blir det lagt til et etableringsgebyr.

Elektronisk søknad og signering med BankId

Ønsker du å søke om et forbrukslån hos Sparebank1, så er det et par krav du må oppfylle for å få søknaden godkjent:

  • Du må ha fylt 23 år
  • Du må ha lønnsinntekter hver måned
  • Du kan ikke ha noen betalingsanmerkninger eller aktive inkassosaker
  • Du må ha en fast bopel i Norge

Du kan søke om forbrukslån på nettsiden til Sparebank1. Her finner du et søknadsskjema som du fyller ut og sender inn elektronisk. Siden banken er inndelt i geografiske områder bør du velge riktig lokalbank. Er du kunde i Sparebank1 fra før av, velger du din egen bank. Er du mulig ny kunde, så velger du den banken som holder til i området ditt. Bor du i Moss, så velger du f.eks. Sparebank1 Østfold – Akershus. Søknaden blir behandlet raskt og du vil derfor få svar i løpet av kort tid. Blir den godkjent, vil du motta en e-post som inneholder informasjon om lånet og de vilkår som er knyttet til. Kan du akseptere betingelsene på lånet, så kan du godkjenne lånedokumentene med din BankID. Så snart alt det formelle har blitt godkjent av Sparebank1 vil lånet bli utbetalt.