Tips til hvordan bytte bank

tips-til-hvordan-bytte-bank

Det finnes mange banker å velge imellom i Norge, og da de fleste tilbyr mange av de samme tjenestene, så vil det i stor grad være pris og betingelser som avgjør hvilken bank du bør velge. Dessuten kan det lønne seg å jevnlig bytte bank – i alle fall å sjekke ut forholdene – ettersom de fleste banker er åpne for å forhandle på betingelsene til kundene sine. Her skal vi komme med noen tips til hva du bør tenke på hvis du skal bytte bank.

Hva du bør sjekke når du skal bytte bank

Hvis du vurderer å bytte bank, så bør du utnytte dette til det fulle. For det første så bør du kontakte andre banker på markedet og fortelle de at du vurderer å bytte dersom du kan få bedre betingelser der. De fleste banker vil da kunne gi deg lavere boliglån, billigere forsikringer og kanskje til og med bedre renter og så videre. Tar du kontakt med flere banker så er sjansen større for at du ender opp med det beste tilbudet.

Men før du bytter bank, så bør du kontakte din nåværende bank og fortelle de om tilbudene du har fått. De fleste banker vil strekke seg langt for å beholde deg som kunde, og på denne måten kan du forhandle deg frem til de samme betingelsene uten alt bryet med å bytte bank.

Hva kan du spare penger på ved bankbytte?

Den største innsparingen du vil kunne gjøre ved å bytte bank, er på boliglånet. Her er det store forskjeller i markedet, og man ser ofte at bankene ønsker å kapre nye kunder ved å tilby de lavere rente enn hva de allerede har i dag. Du skal ha svært lav rente for å ikke få et bedre tilbud i en annen bank. En annen god grunn til å bytte bank, er dersom du har bilforsikring med lav bonus. Da kan du nemlig bytte bank eller forsikringsselskap på denne hver 6 måned, og øke bonusen med 10%. Vanligvis tar det ett år før man har spart opp en slik bonusøkning, men et «smutthull» gjør at man hvert halvår kan bytte bilforsikring for å raskere spare opp bonus.

Hva skal til for å bytte bank?

I utgangspunktet er det ingen veldig komplisert prosess for deg å bytte bank. Kontaktpersonen i den nye banken vil ordne det meste av overføringer for deg, og du trenger stort sett ikke gjøre annet enn å signere på papirer og kanskje dokumentere enkelte ting hvis den nye banken ønsker det. Utover dette så er det en nokså smertefri prosess, og alt fra boliglån, forsikringer til BSU-konto kan overføres til den nye banken din.

Vær dog obs på at enkelte av disse lånene kan belastes med nye gebyrer når du flytter lånet, men dette er også mulig å forhandle bort gjennom den nye banken din. Man må også forvente noe nedetid på for eksempel nettbank og lignende, så her gjelder det å betale regninger som haster før man bytter bank.